Spring naar hoofd-inhoud

Voor in uw agenda: de beste evenementen

Beurzen en bijeenkomsten op de agenda van Onschatbare Klassieker.

Expo: Interclassics Brussels 2019 in november

Tip: Italiaanse klassiekerbeurs in Padua

Van 24 tot en met 28 oktober is het de grootste Italiaanse show voor klassieke auto's en motoren. Er worden 1600 auto's tentoongesteld op 90 duizend vierkante meter beursvloer. Met meer dan 45 duizend bezoekers is Auto Moto D'Epoca internationaal één van de grotere evenementen. Voor meer info, kijk op www.automotodepoca.com.

Tip: Nacht om de Lange Jan Amersfoort

De Amersfoortse Motor- en Automobielclub (AMAC) organiseert 9 november de 51e Nacht om de Lange Jan (NOL). Een uitdagende rit van 250 kilometer uit voor de expert- en sportklasse. De Tourklasse mag er 20 kilometer korter over doen. De start is onder de Lange Jan, het baken van de Amersfoortse binnenstad. Meer info op de website van AMAC.

Voor u gespot: Jaguar e-type series III (1973)

U vindt deze en meer klassiekers bij House of Cars Haarlem. Bekijk de schitterende collectie online!

Klassieke auto of boot kopen? Tip: Tradewind Walsoorden

Tradewind in Walsoorden bouwt, restaureert en verkoopt klassieke auto's en boten. Het actuele aanbod staat online

Tip: Lister Motor Company

De firma Lister heeft een prachtige website, waar u zich kunt vergapen aan de moderne interpretatie van de Lister. U kunt zelfs even de motor starten en van het geluid genieten!

Geschiedenisweetje: Mille Miglia

De Mille Miglia, duizend mijl, was een endurancerace in Italië die 24 keer georganiseerd werd tussen 1927 en 1957. De Mille Miglia werd een van de bekendste en belangrijkste enduranceraces en heeft veel betekend voor het Gran Turismo racen.

De Mille Miglia werd niet volgens een vaste route verreden, maar wel in hetzelfde deel van Italië. Niet minder dan 13 keer werd de route veranderd. Het grootste verschil is echter dat de Mille Miglia voor de Tweede Wereldoorlog tegen de klok in verreden werd en na de oorlog met de klok mee.
Tegenwoordig wordt de Mille Miglia nog gereden als een regelmatigheidsrally voor oldtimers die uit de tijdsperiode van 1927 t/m 1957 komen. (Bron: Wikipedia)

Meer weten? Kijk op de website van Mille Miglia.